Tratamentul de canal

de

Tratamentul endodontic („scoaterea nervului” sau „tratament de canal”) ne ajută să salvăm de la extracție dinți care au carii profunde și unde nervul dintelui este afectat sau distrus. Poți preveni o astfel de intervenție având grijă să tratezi rapid orice carie nou descoperită. Un control de rutină o dată la 6 luni ne poate ajuta să găsim din timp cariile si să le tratăm înainte să afecteze nervul.

De tratamentul endodontic depinde durata de viață a dintelui salvat și durata lucrărilor protetice pe care le vom realiza ulterior.

Prețurile pentru tratamentul complet de canal pornesc de la 160 RON, în funcție de dinte. Vezi lista noastră de prețuri »

Ce este tratamentul endodontic?

Numele vine din grecește și înseamnă „tratament în interiorul dintelui”. Acesta se realizează numai cu anestezie locală, în câteva ședințe:

  1. Îndepărtăm țesutul vascular nervos (“nervul”) din canalele rădăcinilor dintelui;
  2. Curățăm, lărgim și sterilizăm canalele;
  3. Obturăm canalele.

Să vedem împreună ce înseamnă fiecare dintre cei 3 pași de mai sus.

1. Îndepărtăm țesutul vascular nervos din canalele rădăcinilor

După ce anestezia își face efectul, îndepărtăm tot țesutul dentar afectat de carie și creăm accesul către camera pulpară (interiorul dintelui, care conține “nervul”).

După îndepartărea nervului, măsurăm lungimea canalelor rădacinilor folosind un aparat numit Apex Finder sau Apex Locator. Acest aparat ne ajută să găsim vârful fiecărei rădăcini și să ne asigurăm că tratăm canalul pe toată lungimea acestuia. În plus, un canal netratat până la vârf are mari șanse să se reinfecteze (peste o lună sau peste 10 ani).

2. Curățăm, lărgim și sterilizăm canalele

Canalele trebuie curățate foarte bine și dezinfectate cu o serie de substanțe antiseptice care distrug bacteriile din interiorul dintelui.

Pentru aceasta avem nevoie să izolăm dintele de mediul exterior și să împiedicăm saliva să pătrundă pe canale. De aceea folosim un sistem numit digă dentară, menit să izoleze corect dintele pe care îl tratăm.

Durata tratamentului depinde de cât de afectat a fost dintele în momentul începerii tratamentului. Uneori tratamentul durează doar o ședință, iar alteori se poate prelungi la câteva ședințe până când îndepărtăm complet microbii din interiorul canalelor.

3. Obturația de canal

Aceasta este ultima etapă a tratamentului și constă în sigilarea perfectă a canalelor cu materiale speciale care să nu permită pătrunderea microbilor și care împiedică apariția infecțiilor.

Folosim cele mai bune materiale de obturare de pe piață.

4. După tratament

După finalizarea tratamentului endodontic, veți avea un dinte curat pe dinăuntru, dar trebuie să vă ocupați de el și pe dinafară.

Recomandăm acoperirea dintelui cu o coroană sau un alt tip de restaurare protetică, pentru a proteja dintele și a îl menține funcțional. După restaurare, dintele va funcţiona în condiţii optime, la fel ca ceilalţi dinţi.

"Am încredere în dentiștii de la Kalydent"

Peste 10 ani de experiență în tratamente stomatologice de calitate, fără durere. Mii de pacienți mulțumiți.

Locație accesibilă

Eroii Revoluției, Sectorul 4, București. Metrou Eroii Revoluției sau Constantin Brâncoveanu.

Stabilește o consultație

Ai o problemă urgentă sau ai doar nevoie de un sfat gratuit și dezinteresat?
Contactează-ne acum și vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru tine.

Programări:

(0723) 085 124

Contact:

(031) 423 2216

Cabinet dr Dumitru Carmen:

(0766) 524 023

Cabinet dr Chivulescu Irina:

(0745) 047 794

Orarul nostru: de luni până vineri, orele 9-20. Te așteptăm cu drag!

Programare online
Call Now ButtonSuna pentru programare