Detartrajul profesional

de

"Am încredere în dentiștii de la Kalydent"

Peste 10 ani de experiență în tratamente stomatologice de calitate, fără durere. Mii de pacienți mulțumiți.

Locație accesibilă

Eroii Revoluției, Sectorul 4, București. Metrou Eroii Revoluției sau Constantin Brâncoveanu.

Detartrajul profesional

 

Detartrajul previne câderea dinților. El este esențial pentru igiena și sănătatea ta pentru că te ajută să previi inflamația gingivală (sângerarea gingiilor) și boala parodontală. Boala parodontală poate duce în câțiva ani la pierderea dinților. Evident, mai e și avantajul estetic: dinții tăi vor fi mai curați.

Vestea bună: detartrajul este simplu, rapid și lipsit de durere. La Kalydent te încurajăm să fii conștiincios: vino regulat la control (din 6 în 6 luni) și, dacă medicul îți recomandă să faci un detartraj, beneficiezi de 33% reducere.Astfel, plătești doar 99 RON în loc de 150 RON.

Foarte mulți pacienți apelează la cabinetul nostru pentru un detartraj, ceea ce ne bucură, pentru că detartrajul este o procedură igienică de rutină pe care trebuie să o executăm cu toții, la fel cum ne facem analizele periodic.

Pot face detartraj acasă?

Nu, doar medicul stomatolog îți poate face un detartraj. Medicul va folosi un aparat special (de exemplu un aparat de detartraj cu ultrasunete) care prin vibrația realizată pe dinte reușește să disloce tartrul. Pentru zonele în care există tartru subgingival, acesta se îndepărtează și manual, cu instrumente speciale foarte fine, care pot pătrunde sub gingie fără a o răni. Detartrajul trebuie efectuat pe toți dinții, indiferent de stratul depus.

Periajul de zi cu zi nu are niciun efect asupra tartrulul deja constituit.

Ce este tartrul?

Nimeni nu se poate spăla perfect pe dinți. Simplist vorbind, tartrul este placa bacteriană care rămâne pe dinți sau sub gingii și care în timp se întărește și capătă o culoare diferită, de la gălbui până la maro-negru. Tartrul aderă și la dinți naturali și la lucrări protetice.

În structura sa, tartrul conține minerale din salivă și bacterii, fiind retentiv pentru placa bacteriană. Aceasta se calcifică la rândul ei (în aproximativ o săptămână), făcând stratul de tartru depus din ce în ce mai gros. Tartrul se depune pe suprafața dinților deasupra gingiei (tartru supragingival), dar și sub gingie (tartru subgingival), fiind puțin mai dificil de îndepărtat.

Tartrul poate apărea la orice vârstă, atât la adulți cât și la copii, chiar și pe dinții de lapte.

Detartrajul previne căderea dinților

Tartrul este principala cauză a bolii parodontale. Find foarte nociv pentru sistemul de ligamente care susține dintele în os (parodonțiu), tartrul duce la inflamarea gingiei și îndepărtarea acesteia de pe dinte, distrugând apoi aceste ligamente. Astfel începe boala parodontală, de care se tem toți pacienții când constată că dinții încep să se miște. Din păcate, când se ajunge în această situație, boala este deja într-un stadiu avansat. Pe măsură ce boala avansează, dinții devin din ce în ce mai mobili, în cele din urmă ajungând să se desprindă foarte ușor.

Un alt beneficiu, mai vizibil este cel estetic. Prin detartraj îndepărtăm unele pete sau colorații datorate consumului de tutun, cafea, ceaiuri, vin roșu sau unor bacterii cromogene. Detartrajul îți oferă, de asemenea, o senzație de prospețime, de care te vei bucura timp îndelungat.

Cât de des trebuie făcut detartrajul?

Detartrajul periodic este obligatoriu pentru sănătatea dinților tăi. Dar te intrebi: „cât de des trebuie să fac un detartraj?”

Așa cum te așteptai, răspunsul este: „depinde”. Cât de bine te speli pe dinți? Cât de des?
Ai dinți foarte înghesuiți, unde igiena orală este mai greu de realizat?
Mesteci doar pe o parte?
Ai nevoie de ață dentară? Folosești regulat ața dentară?
Fumezi, bei cafea sau vin?
Cu alte cuvinte, nu există un răspuns unic la această întrebare.

Urmând recomandările specialiștilor, noi îți propunem să vii la un scurt control gratuit odată la 6 luni. Îți vom spune dacă e nevoie să faci un detartraj. Astfel, beneficiezi și de o reducere de 33% la detartraj și periaj profesional (doar 99 RON).

Mă va durea detartrajul?

Nu. Detartrajul generează doar o senzație puțin ciudată, dar în general nu este dureros. Detartrajul nici măcar nu necesită anestezie. Totuși, dacă ai o sensibilitate dentară crescută și disconfortul este prea mare, putem oricând folosi anestezie.

În timpul detartrajului este absolut normal ca gingia să sângereze puțin, ea fiind inflamată din cauza tartrului. După detartraj, gingiile au nevoie de 2-3 zile pentru a se regenera. Dacă înainte sufereai de mici sângerări ale gingiei atunci când te spălai pe dinți, detartrajul ar trebui să ajute mult sau chiar să le oprească.

Curățenie desăvârșită

După detartraj, realizăm obligatoriu un periaj profesional folosind o pastă mai abrazivă cu care se lustruiesc suprafețele dentare și se îndepărtează și colorațiile extrinseci, dinții tăi devenind mai lucioși și mai albi. La Kalydent, periajul profesional este inclus în prețul detartrajului.

Dacă dorești, putem face apoi air-flow, o altă procedură de igienizare ce folosește un jet puternic de aer și perle de bicarbonat. Medicul mai poate sa îți recomande un tratament nedureros de fluorizare locală pentru unii dinți. Despre toate acestea vom scrie într-un articol viitor.

Cu toții trebuie să acordăm o atenție deosebită detartrajului, pentru că îți asigură igiena orală, prevenind boli foarte grave, și costă mai puțin decât o plombă. Nu-l neglija și nu-l amâna: este absolut necesar.

 

Stabilește o consultație

Ai o problemă urgentă sau ai doar nevoie de un sfat gratuit și dezinteresat?
Contactează-ne acum și vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru tine.

Programări:

(0723) 085 124

Contact:

(031) 423 2216

Cabinet dr Dumitru Carmen:

(0766) 524 023

Cabinet dr Chivulescu Irina:

(0745) 047 794

Orarul nostru: de luni până vineri, orele 9-20. Te așteptăm cu drag!

Programare online
Call Now ButtonSuna pentru programare