Cu riscul de a speria pacienții, afirmam cu tărie de ceva vreme că infectiile dentare pot cauza probleme și în restul corpului. Dar cine ar putea crede că o carie netratată la timp, o durere de dinți sau o durere de măsea pot duce la probleme serioase cu inima și chiar la infarct? Ei bine, noi cercetări susțin tocmai acest lucru: infecțiile dentare cauzează probleme de sănătate în tot organismul.

Diabet, infarct, probleme respiratorii și pneumonii – iată doar câteva dintre problemele de sănătate grave pe care infecțiile dentare le pot cauza pe termen lung. Femeile gravide care au probleme grave cu dinții pot naște prematur sau bebeluși subponderali, cu complicații.

probleme dentareLa sfârșitul anului, mulți dintre noi ne setăm scopuri si “rezoluții” pentru o viață mai sănătoasă: să mergem la sala de fitness, să mâncăm mai sănătos, să ajungem la o greutate ideală. Este însă important să adaugăm și igiena dentară printre aceste rezoluții. Iată câteva sfaturi simple care ne vor ajuta să ne menținem dantură sănătoasă, dar și restul organismului departe de infecții și probleme:

  • Să ne spălăm pe dinți două-trei minute, de cel puțin două ori pe zi, folosind o pastă de dinți de calitate. Pe site-ul nostru, găsiți mai multe sfaturi despre cum să ne spălăm corect pe dinți.
  • Să renunțăm la mâncărurile și băuturile prea dulci, pentru a ne proteja atât stomacul, cât și dantura.
  • Să vizităm cabinetul stomatologic o dată la șase luni, pentru detartraj și consultație. Noi vă așteptăm oricând la o consultație gratuită.

Cu drag,

Dr. Alexandra Vâlceanu

Stabilește o consultație

Ai o problemă urgentă sau ai doar nevoie de un sfat gratuit și dezinteresat?
Contactează-ne acum și vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru tine.

Programări:

(0723) 085 124

Contact:

(031) 423 2216

Cabinet dr Dumitru Carmen:

(0766) 524 023

Cabinet dr Chivulescu Irina:

(0745) 047 794

Orarul nostru: de luni până vineri, orele 9-20. Te așteptăm cu drag!

Programare online