"Am încredere în dentiștii de la Kalydent"

Peste 10 ani de experiență în tratamente stomatologice de calitate, fără durere. Mii de pacienți mulțumiți.

Locație accesibilă

Eroii Revoluției, Sectorul 4, București. Metrou Eroii Revoluției sau Constantin Brâncoveanu.

Gingivita: tot ce trebuie sa stii despre cauze si tratament

de

Gingii inflamate care sângerează? Durere când mesteci, te speli pe dinți sau folosești ața dentară? Sunt simptome pe care poate le treci cu vederea. Dar sunt totodată semne de gingivită, o boală adesea ignorată, care, netratată la timp, poate duce inclusiv la parodontopatie și pierderea dinților.

Cauzele gingivitei

Gingivita este o infecție care provoacă iritarea, înroșirea și inflamarea gingiilor. Boala este adesea cauzată de placa depusă pe dinți – un strat lipicios format în principal din bacteriile apărute la interacțiunea dintre amidonul și zaharurile din mâncare cu bacteriile care se găsesc în mod normal în gură.

Din cauză că reapare constant, placa trebuie îndepărtată zilnic. Adesea, spălatul pe dinți este ineficient sau incorect făcut. Placa bacteriană prinde mai mult “curaj” și favorizează tartrul, care se instalează pe sub gingii și colectează în continuare bacterii. Tot acest proces provoacă în timp infecții și inflamații ale gingiilor.

În 90 la sută din cazuri, în spatele gingivitei se află acest cerc vicios al igienei dentare precare. După aceste probleme, sarcina este a doua cea mai frecventă cauză a inflamării gingiilor. Gingivita de sarcină este o afecțiune destul de des întâlnită la femeile gravide – 50 – 70% dintre ele au astfel de probleme din cauza fluctuațiilor hormonale.

Ca medici stomatologi, rolul nostru este să consultăm fiecare pacient și să ne asigurăm că nu sunt și alte cauze ale gingivitei, care pot fi mai grave. Există și cazuri rare, de exemplu boli autoimune sau tratamente medicamentoase, care duc la inflamare gingivală sau uscăciune a gurii. 

Când trebuie să mergi la medic

O gingivită netratată poate da mari bătai de cap pe termen lung. Deși nu este considerată o urgență medicală gravă (pacienții nu trebuie să meargă la medic în 24-48 de ore), gingivita ignorată mai multe luni poate duce la parodontopatie, cunoscută popular și ca parodontoză. Țesutul din jurul dinților se îmbolnăvește și duce la retracția osului sau, în cazuri extrem de rare, chiar și la cancer. De altfel, este dovedit că infecțiile dentare pot cauza probleme de sănătate în tot organismul, inclusiv diabet, infarct, probleme respiratorii și pneumonii.

O gingivită ignorată cu lunile duce la slăbirea ligamentelor și la mobilitatea dinților, mai ales dacă pacientul are și o predispoziție genetică. Cu tratament, gingivita e ușor de vindecat. Dar dacă ajunge în stadiul de parodontopatie, toate leziunile sunt aproape ireversibile.

Gingivita: soluții:

  • Indiferent de cauză, detartrajul, periajul profesional și periajul corect realizat acasă ameliorează simptomele. La cabinet, eu obișnuiesc să le arăt pacienților tehnica Bass de spălat pe dinți, care este imbatabilă.

    Până la ședința următoare, se văd deja îmbunătățiri. În unele cazuri, când gingivita este mai “rebelă”, se poate prescrie și tratament cu pastă de Tetraciclină și Metronidazol.   

Kalydent: Odată la șase luni, la controale regulate, noi ne asigurăm că pacienții au nu doar dinții sănătoși, ci și gingiile.  

Kalydent 065

Echipa Kalydent vă așteaptă mereu cu zâmbetul pe buze. Cu o experiență de peste 12 ani, medici pasionați și tratamente de calitate excepțională, cabinetul stomatologic Kalydent este recomandat anual de sute de pacienți. Pentru consultație, telefonați la numărul 0723.085.124 sau stabiliți o programare online. Ca să fiți la curent cu cele mai bune metode de îngrijire a dinților, puteți intra în comunitatea Kalydent cu un like pe Facebook sau un +1 pe Google Plus.

Stabilește o consultație

Ai o problemă urgentă sau ai doar nevoie de un sfat gratuit și dezinteresat?
Contactează-ne acum și vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru tine.

Programări:

(0723) 085 124

Contact:

(031) 423 2216

Cabinet dr Dumitru Carmen:

(0766) 524 023

Cabinet dr Chivulescu Irina:

(0745) 047 794

Orarul nostru: de luni până vineri, orele 9-20. Te așteptăm cu drag!

Programare online
Call Now ButtonSuna pentru programare