"Am încredere în dentiștii de la Kalydent"

Peste 10 ani de experiență în tratamente stomatologice de calitate, fără durere. Mii de pacienți mulțumiți.

Locație accesibilă

Eroii Revoluției, Sectorul 4, București. Metrou Eroii Revoluției sau Constantin Brâncoveanu.

Frica de dentist: sfaturi

 

Îți este frică de dentist? În primul rând, trebuie să afli că nu ești singurul! În fiecare zi, avem în cabinet pacienți care ne mărturisesc că și-au făcut cu greu curaj să ne viziteze. Frica de dentist este o problemă cu care se confruntă tot mai mulți adulți, dar și copii. Peste 75 la sută dintre americani experimentează într-un anumit grad fobia de dentist, și ne putem aștepta ca aceste cifre să fie similare în România.

Din cauza educației precare când vine vorba de îngrijirea dinților, românii sunt pe unul dintre ultimele locuri din Europa în privința sănătății dentare. Frica de stomatolog este unul dintre factorii care îi împiedică pe mulți să trateze la timp probleme dentare care s-ar rezolva, altfel, repede.

În general, frica de dentist provine din copilărie și se datorează unei experiențe traumatizante pe care pacientul a avut-o la o vârstă fragedă. Fie i s-a scos un dințișor, fie a avut o carie complicată tratată fără anestezie, pentru că aceasta nu este, în general, recomandată la copii. Poate chiar părinții îl speriau amenințându-l cu dentistul, care îi va face ceva rău dacă nu se spală pe dinți sau dacă nu este cuminte. În felul acesta, oricine poate să dezvolte o adevarată fobie față de dentist.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să scapi de frica de dentist și să îți faci curaj să treci pragul unui cabinet stomatologic:

  • Găsește un dentist înțelegător. Fie că întrebi prietenii sau cauți pe Internet, trebuie să te informezi înainte de a merge la prima consultație, pentru a găsi un cabinet în care medicii știu cum să trateze pacienții anxioși.
  • Odată ce ai găsit un doctor stomatolog în care simți că poți avea încredere, caută imagini din cabinet și ce spun alți pacienți despre medici, pentru a-ți face o idee despre cum vei fi tratat. Programează-te la o vizită sau consultație, pentru a te familiariza cu locul.
  • Alege o programare cât mai devreme dimineața (eventual la prima oră disponibilă), pentru a avea mai puțin timp de îngrijorare până să intri în cabinet.
  • Spune-i medicului stomatolog că îți este frică de dentist. Te poate ajuta să treci mai ușor peste anxietate.
  • La prima vizită în cabinetul stomatologic, vino însoțit de un prieten. Te va ajuta să treci mai ușor peste teama de dentist prin simplul fapt ca povestiți despre alte lucruri înainte de vizita la dentist.

La Kalydent suntem mereu prietenoși, înțelegători și răbdători. Din experiența noastră, după câteva ședințe până și cei mai temători pacienți vin cu drag la noi. Programează-te online pentru o consultație și vei uita ce înseamnă frica de dentist.

Stabilește o consultație

Ai o problemă urgentă sau ai doar nevoie de un sfat gratuit și dezinteresat?
Contactează-ne acum și vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru tine.

Programări:

(0723) 085 124

Contact:

(031) 423 2216

Cabinet dr Dumitru Carmen:

(0766) 524 023

Cabinet dr Chivulescu Irina:

(0745) 047 794

Orarul nostru: de luni până vineri, orele 9-20. Te așteptăm cu drag!

Programare online
Call Now ButtonSuna pentru programare