IMG_4783Cu cât le corectezi mai devreme dinții copiilor, cu atât mai bine. Din păcate, mulți părinți întâmpină probleme când trebuie să îi convingă pe cei mici să poarte aparat dentar. Ei sunt îngrijorați că aparatul dentar doare, că va trebui să renunțe la dulciuri, că vor fi tachinați la școală, că îl vor purta tot restul vieții, etc.

Ca medic dentist, am observat anomalii de erupţie sau de poziţie ale dinţilor chiar și la vârste foarte fragede. Dar vârsta cea mai frecventă la care cei mici poartă aparat ortodontic este 7-12 ani. Dinții se pot îndrepta în proporție de 99% dacă cei mici chiar îl poartă!

Dar cum îi putem convinge? În primul rând, trebuie să le vorbim sincer și să le explicăm motivația medicală din spate. Copiii sunt mai ușor de convins cu raționamente adaptate vârstei lor. Ei trebuie să înțeleagă la ce riscuri se expun dacă nu vor purta aparatul dentar: dinţii vor fi strâmbi, înghesuiți, se vor caria ușor, etc. Arată-le videoclipuri și poze cu rezultatele pe care le dă purtarea aparatului dentar.

Iată și alte sfaturi și idei pe care le-am adunat din experiența de lucru cu cei mici. Sper să te ajute și pe tine.

Sunt faimos. Deci port aparat dentar!

Realizați un panou al vedetelor care poartă aparat dentar. Se poate dovedi util mai ales pentru adolescenți, care sunt îngrijorați că vor fi tachinați la școală din cauza aparatului. Îi vei ajuta să treacă mai ușor peste griji mai ales dacă sunt și fanii unor vedete precum Katy Perry, Kelly Clarkson, Gwen Stefani sau Miley Cyrus, care au dus aparatul dentar la rang de „artă”! Industria modei ține cu tine. Acum, aparatele dentare sunt în tenđințe!

Oferă-le opțiuni!

Mulți copii se gândesc că aparatul dentar presupune doar o grămadă de metal lipit pe dinți. Cândva, această imagine nu era departe de adevăr. Dar, acum, aparatele dentare vin în diverse stiluri, iar copiii au o mulțime de opțiuni la dispoziție. Nu uita să îi implici și pe ei când alegeți aparatul. Se vor simți mai puțin „forțați” să îl poarte.

Desenați împreună un calendar

Pentru copii, câteva luni par o eternitate! Desenați împreună un „calendar al dinților”, care să arate progresul lor și cum se îndreaptă. Puteți adăuga și poze făcute înainte de aparat și după o lună, două, trei.

E timpul pentru o petrecere!

Purtarea unui aparat dentar cere, într-adevăr, mici sacrificii. Adesea, copiii trebuie să renunțe sau să își limiteze consumul dulciurilor preferate și al gustărilor sărate. Nu-i o problemă pentru noi – cine își dorește să își vadă copilul mâncând multe dulciuri? Totuși, pentru cei mici, renunțarea bruscă poate fi o adevărată dramă! Ca să îi ajuți să treacă mai ușor peste această „tragedie”, poți organiza o petrecere tematică unde să servești gumă, caramele, alune și alte gustări. Promite-le o petrecere similară când scapă de aparatul dentar.

Sfaturi de la copiii care ne trec pragul cabinetului

Pentru un pic de amuzament, i-am întrebat și pe micii pacienți Kalydent cum i-ar convinge pe copii să poarte aparatul dentar, dacă ar fi părinți. Iată câteva sfaturi adunate de la copii:

Claudiu, 8 ani: „Spune-le că e ceva magic la aparatul dentar care face dinții drepți. Dar dacă-i mare copilul, nu ține…”
Maria, 6 ani: „Nu uita să îi zici copilului că nu doare!”
Mircea, 7 ani: „Cum să îi convingi pe copii să poarte aparat dentar? Simplu! Le spui: poartă acest aparat. Și gata!”
Eva, 6 ani: „Mergem să îți iau o jucărie? Hai și la dentist să îți pun aparat dentar.” :)

Indiferent ce metodă vei aplica să îl convingi pe cel mic să poarte aparat dentar, amintește-i că este o soluție temporară și că va avea un zâmbet minunat tot restul vieții.

Stabilește o consultație

Ai o problemă urgentă sau ai doar nevoie de un sfat gratuit și dezinteresat?
Contactează-ne acum și vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru tine.

Programări:

(0723) 085 124

Contact:

(031) 423 2216

Cabinet dr Dumitru Carmen:

(0766) 524 023

Cabinet dr Chivulescu Irina:

(0745) 047 794

Orarul nostru: de luni până vineri, orele 9-20. Te așteptăm cu drag!

Programare online
Call Now ButtonSuna pentru programare