Cu toții ne dorim să avem dinții mai albi, pentru că dantura îngrijită influențează felul în care zâmbim, socializăm și chiar felul în care arătăm. Un zâmbet larg, lipsit de complexe, creează un impact vizual imediat asupra oamenilor pe care îi cunoaștem, atât în mediul profesional, cât și personal. Pe lângă albirea profesională, realizată în cabinetul stomatologic, există o serie de metode de a completa albirea dinților acasă.

opalescenceAlbirea dinților nu ține doar de estetică, ci și de sănătate. De multe ori, albirea dinților este însă greșit înțeleasă. În primul rând, trebuie făcută o diferență între metodele de curățare a petelor depuse pe suprafața dinților și albirea propriu-zisă, care se face cu geluri speciale de albire. Acestea îndepărtează petele din structura smalțului, ceea ce nu se poate obține prin nicio altă metodă.

Printre metodele de curățare a petelor depuse pe suprafața dinților se numără detartrajele periodice, periajul zilnic, folosirea de alimente care ajută la curățarea mecanică a dinților, dar și alte trucuri care pot fi făcute de oricine acasă, fără sa apeleze la medic.

Iată cinci sfaturi pe care le-am recomandat pacienților pentru albirea dinților acasă:

1. Periajul corect al dinților

Un prim pas pentru albirea dinților acasă este periajul dentar executat ca la carte. Periajul se face cu răbdare, nu pe fugă, de trei ori pe zi sau după fiecare masă principală a zilei. Pentru a deveni expert în periajul dentar, poți citi pe site-ul nostru mai multe informații despre cum să te speli corect pe dinți.

2. Pastele de dinți pentru albirea dinților

Pastele de dinți pentru dinți mai albi îți pot fi și ele de ajutor. Totuși, trebuie spus că toate pastele de dinți acționează doar mecanic, la suprafața dinților, nu și chimic. Ele îndepărtează doar depunerile superficiale de pe dinți, dar nu pot acționa în profunzime.

3. Gelurile speciale pentru albirea dinților

La indicația medicului stomatolog, îți poți albi dinții și acasă, folosind diverse geluri de albire ce acționează și în straturile profunde ale smalțului și dentinei, înlăturând colorațiile nedorite. Gelurile recomandate de medicul stomatolog pentru acasă au concentrație mai mică (6%, 10%, 15%) și se aplică în conformatoare personalizate, numite gutiere.

Cum acționează gelul de albire? Gelul de albire conține peroxid de hidrogen, care se descompune când intră în contact cu lumina, eliberând oxigen activ. Acesta pătrunde în structura dintelui și reacționează cu pigmenții care au colorat dinții, transformându-i în mici cantități de apă și amoniac.

4. Trucurile bunicii

Pentru rezultate pe moment, poți apela și la metode naturiste cum ar fi albirea dinților cu lămâie. Despre măr, de exemplu, se știe nu doar că te ferește de răceli, ci și că îți face dantura mai albă. Poți încerca și un amestec de sare și câteva picături de lămâie. Uniformizează-le într-un recipient și aplică pasta cu ajutorul unei periuțe, repetând procedura pe parcursul a câteva zile. Lămâia conține însă și ingrediente care îți pot afecta smalțul, așa că spală-te cu pastă de dinți imediat după ce folosești acest amestec. Chiar și albirea dinților cu bicarbonat poate da roade.

5. Detartrajul periodic

Detartrajul periodic este o metodă eficientă nu doar de îndepărtare a tartrului, ci și pentru albirea dinților și sănătatea generală a danturii. Tartrul neîndepărtat menține inflamația gingivală și agravează boala paradontală. Trebuie menționat că nu poți efectua detartrajul acasă – doar medicul stomatolog îți poate face un detartraj. Vestea bună e că procedura e simplă, rapidă și lipsită de durere.

Albirea dinților în cabinetul stomatologic

Albirea profesională este metoda cea mai eficientă și rapidă de a avea zâmbetul dorit. Află mai multe despre ce presupune albirea dinților cu Opalescence, unul dintre cele mai folosite sisteme profesionale.

Oricare metodă de albire are rezultate variabile de la o persoană la alta, în funcție de gradul de colorare a dinților. Este ideal să consumăm cu moderație cafea, vin roșu și băuturi precum Coca-Cola, pentru că și acestea ne pot colora dinții. Fumatul cauzează și el îngălbenirea prematură a dinților, așa că este important să renunțăm la acest viciu. Un zâmbet frumos exprimă vitalitate, sănătate, fericire și căldură. Stă doar în puterea noastră să avem dinți mai albi și sănătoși.

Stabilește o consultație

Ai o problemă urgentă sau ai doar nevoie de un sfat gratuit și dezinteresat?
Contactează-ne acum și vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru tine.

Programări:

(0723) 085 124

Contact:

(031) 423 2216

Cabinet dr Dumitru Carmen:

(0766) 524 023

Cabinet dr Chivulescu Irina:

(0745) 047 794

Orarul nostru: de luni până vineri, orele 9-20. Te așteptăm cu drag!

Programare online
Call Now ButtonSuna pentru programare