Cabinetul albastruSterilizarea stomatologică este un proces foarte important de care ne ocupăm mereu în cele câteva minute care trec între doi pacienți. În acest timp, dezinfectăm și sterilizăm o sumedenie de instrumente, încât atunci când te așezi pe scaun să fii înconjurat doar de lucruri perfect sterile.

Luăm în serios curățenia în cabinetul stomatologic pentru că suntem conștienți că este importantă pentru sănătatea ta și a noastră. Acesta e un criteriu foarte important când îți alegi un dentist: cât de curat îi este cabinetul? Cât de mult prețuiește igiena și cât de mult respectă standardele când vine vorba de sterilizarea stomatologica?

Cabinetul nostru este verificat periodic de Direcția de Sănătate Publică Bucuresti, normele de curățenie fiind reglementate de Ministerul Sănătații.

 

Sterilizarea stomatologica

Într-o primă etapă, sterilizăm toate instrumentele (oglinda, sonda, capetele frezei etc.) în autoclav, timp de 30 de minute la peste 135° Celsius, după ce în prealabil au stat minim o oră într-o soluție dezinfectantă și apoi le-am spălat cu grijă, individual.

Păstrăm instrumentele sterilizate în pungi sau cutii sigilate ermetic, pe care le deschidem în fața ta. La fel procedăm și cu seringile și acele de unică folosință.

Mai sterilizăm la rece scaunul pe care te așezi și împrejurimile: măsuța, lampa și toate celelalte piese. Folosim soluții puternice, de uz medical, care omoară bacteriile, virușii și sporii.

Unică folosință

Restul lucrurilor pe care le atingi sunt de unică folosință: paharul, aspiratorul pentru salivă, baveta, foliile de digă, masca doctorului și mănușile.

Toate recipientele care au fost atinse (cutii și sticle cu materiale) sunt dezinfectate înainte de a fi puse la locul lor.

Stabilește o consultație

Ai o problemă urgentă sau ai doar nevoie de un sfat gratuit și dezinteresat?
Contactează-ne acum și vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru tine.

Programări:

(0723) 085 124

Contact:

(031) 423 2216

Cabinet dr Dumitru Carmen:

(0766) 524 023

Cabinet dr Chivulescu Irina:

(0745) 047 794

Orarul nostru: de luni până vineri, orele 9-20. Te așteptăm cu drag!

Programare online